TÜİK, Konya'da Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

TÜİK, Konya'da Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yayımladığı ilana göre 55 sözleşmeli personel istihdam edecek. Bu kapsamda Konya'da da personel alımı gerçekleştirilecek.

Kurumun Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, alınacak personeller TÜİK'in Ankara'daki merkezi ile Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Siirt, Van ve Konya bölge müdürlüklerinde görev yapacak.

Konya'da görevlendirilecek personeller arasında anketörler, destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyenler bulunacak. Toplamda 28 anketör, 22 destek personeli ve 5 teknisyen olmak üzere 55 kişi işe alınacak.

Adaylar, başvurularını bugünden itibaren 8 Temmuz saat 18.00'e kadar e-Devlet üzerinden "TÜİK Başkanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım" hizmeti veya "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" internet adresinden elektronik ortamda yapabilecek.

2022 yılı KPSS puan sıralamasıyla alınacak destek personeli (temizlik görevlisi) ve teknisyen pozisyonları için başvuruda bulunan ve gerekli şartları sağlayan adayların yerleştirme işlemi, tercih ettikleri birim ve görevde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak her birim bazında KPSS P94 puanı en yüksek adaydan başlanarak yapılacak.

Sözlü sınavla alınacak anketörler için 2022 yılı KPSS P3 (B grubu) puanı esas tutularak en yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılacak sıralamayla her birim için ayrı ayrı olmak üzere istihdam edilecek sözleşmeli personel sayısının 4 katı kadar aday sözlü sınava hak kazanacak. Sözlü sınavda en az 70 puan alanlar başarılı sayılacak ve başarılı adayların listesi kurumun internet sitesinde (www.tuik.gov.tr) ilan edilecek.