Türk Kızılay, Depremzede Öğrencilere Tercih Danışmanlığı Sağlıyor

Türk Kızılay, Depremzede Öğrencilere Tercih Danışmanlığı Sağlıyor
6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından, Türk Kızılay, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan öğrencilere...

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından, Türk Kızılay, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Türk Kızılay tarafından Elbistan'da kurulan 100. Yıl Kütüphanesi'nde yaklaşık 80 öğrenci, rehber öğretmenler eşliğinde YKS tercihlerini gerçekleştirdi.

Türk Kızılay Elbistan Şube Başkanı Mustafa Akan, öğrencilere sınavda başarılı olmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Akan, "Depremin yaralarını sararken öğrencilerimizin eğitim faaliyetlerini de düşünerek bir dershane oluşturduk. Depremzede öğrencilere burada tamamen ücretsiz dershane sistemi kurduk. 80 öğrenci ile başladık. Onların başarılı olması için zaman mevhumu gözetmeksizin emek verdik. Bunun sonucunda da ilk 10 binde 10 öğrencimiz var. Bundan dolayı gururluyuz ve mutluyuz." dedi.

Türkiye 199'uncusu olan Rabia Zehra Doğan, kendilerine destek veren Türk Kızılay ekibine teşekkür ederek, uluslararası ilişkiler bölümünde eğitim görmek istediğini belirtti. Öğrencilerden Ömer General ise hedefinin diş hekimliği olduğunu ve tercihini bu doğrultuda yapacağını ifade etti. Hasan Hüseyin Altıntop da başarılı olmanın sevincini yaşadığını belirterek, hukuk fakültesini tercih edeceğini söyledi.