Türkiye’de Sıcaklıklar Düşüyor, Sağanak Yağışlar Bekleniyor

Türkiye’de Sıcaklıklar Düşüyor, Sağanak Yağışlar Bekleniyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Türkiye genelinde hava durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Türkiye genelinde hava durumu hakkında önemli bilgiler paylaştı. Özdemirci, sıcaklıkların bu hafta mevsim normallerinin üzerine çıkacağını, ancak Çarşamba gününden itibaren azalacağını belirtti.

Özdemirci, "Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. Ancak sıcaklıklar, özellikle iç kesimlerde mevsim normallerine düşecek. Cumartesi gününden itibaren iç kesimlerde biraz daha düşecek ve önümüzdeki günlerde şu anda yaşadığımız sıcaklıklardan daha düşük sıcaklıklar göreceğiz" dedi.

İç Anadolu Bölgesi'nde 35-36 derece olan sıcaklıkların, Çarşamba gününden itibaren 32, Cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Özdemirci, sıcaklık düşüşünün özellikle yurdun iç kesimlerinde hissedileceğini, sahil kesimlerinde ise sadece 1-2 derece azalma olacağını belirtti.

Özdemirci, yarın Marmara'nın batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağışların beklendiğini açıkladı. Çarşamba günü sağanakların etki alanının genişleyeceğini ve Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi genelinde, Akdeniz'in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olacağını duyurdu. Ayrıca, Aydın ve Denizli'de sıcaklıkların 42-43 dereceye, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 40 derecenin üzerine çıkacağı ifade edildi.

Üç Büyükşehirde Hava Durumu

  • İstanbul: Yarın ve Çarşamba günleri gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sıcaklıklar gündüzleri 32-33, gece ise 25-26 derece arasında seyredecek.

  • Ankara: Yarın parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve yağış beklenmiyor. Çarşamba günü özellikle merkez ve doğu ilçelerinde yağışlar görülecek. Perşembe günü ise yağışlı hava ile birlikte 21-33 derece arasında sıcaklıklar öngörülüyor.

  • İzmir: Üç gün boyunca sağanak yağış beklenmiyor. Sıcaklıkların 36-38 derece arasında olması tahmin ediliyor.