Uşak Tarhana Festivali'nde Guinness Dünya Rekoru Kırıldı

Uşak Tarhana Festivali'nde Guinness Dünya Rekoru Kırıldı
Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali'nin ikinci gününde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festival kapsamında...

Uşak Belediyesi tarafından Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Uşak Tarhana Festivali'nin ikinci gününde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festival kapsamında 31 bin 800 litre kapasiteli dev kazanda pişirilen Uşak Tarhanası, Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girerek dünya rekoru kırdı.

Binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla başlayan festivalin ikinci gününde saat 19.00'da Guinness Tarhana Pişirme Rekoru denemesi yapıldı. Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, dev kazanın başında yaptığı konuşmada, tarihi bir ana imza atmayı hedeflediklerini belirterek bu rekor denemesi için uzun süredir hazırlık yapıldığını vurguladı. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra Guinness Türkiye Temsilcilerinin gözetiminde gerçekleştirilen tasdik aşamasında, 31 bin 800 kilogram ağırlığındaki kazanda kaynatılan tarhana çorbası, 30 bin 292 litre ile Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başardı. Böylece, dünyanın en büyük çorbası unvanı Uşak'a kazandırılmış oldu.

Başkan Yalım'dan Gurur Dolu Açıklamalar

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, bu büyük başarıyı vatandaşlarla paylaşarak, "Uluslararası Uşak Tarhana Festivalimizin ikinci günündeyiz. Bugün bizler için en büyük ve en gururlu gün. Uşak'ımızı ve Uşak'ın en önemli sembolü olan tarhanamızı tanıtmak için bu rekoru kırmayı hedeflemiştik ve bunu başardık. 31 bin 800 litrelik dev kazanımızda kaynatılan tarhana çorbası ile en büyük çorba rekorunu kırarak 30 bin 292 litre ile Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na girmeyi başardık. İlkler şehri bunu çoktan hak etmişti. Bu başarıyı Uşak'ımıza kazandırdık. Verdiğim sözleri tek tek gerçekleştirerek şehrimizi her anlamda hak ettiği yere getireceğim. Tüm ekibimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Eğlenceli Yarışmalar ve Konserlerle Dolu Bir Gün

Rekor denemesinin hemen ardından En Fazla Tarhana İçme Yarışması düzenlenerek, vatandaşlar arasında kıyasıya rekabet yaşandı. Eğlenceli yarışmada en fazla tarhanayı içen kişiye ödülü takdim edildi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yerel sanatçılar Şevki Ünlü, Garip Ali, Mustafa Çobanoğlu ve Şaban Er sahne alarak dinleyicileriyle buluştu. Günün kapanışını, renkli şarkı repertuarı ve eşsiz sahne performansıyla Türk halk müziğinin usta sesi Onur Akın gerçekleştirdi. Binlerce kişinin hep bir ağızdan şarkılara eşlik ettiği gece, Uşak halkı için unutulmaz anlarla doluydu.