Üsküdar’da "Birleşmiş Vicdanlar" Hareketinden İsrail Ürünlerine Boykot Çağrısı

Üsküdar’da "Birleşmiş Vicdanlar" Hareketinden İsrail Ürünlerine Boykot Çağrısı
Üsküdar'da "Birleşmiş Vicdanlar" hareketi üyeleri, İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi. Valide-i Cedid Camii önünde toplanan grup...

Üsküdar'da "Birleşmiş Vicdanlar" hareketi üyeleri, İsrail ürünlerinin boykot edilmesine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi. Valide-i Cedid Camii önünde toplanan grup, ellerinde Türkçe ve İngilizce olarak "Soykırıma ortak olma", "İsrail'i boykot et" ve "Gazze saldırı altında, boykot et" yazılı dövizler taşıyarak broşür dağıttı.

"Gazze’de Yaşananlar Katliam ve Soykırım"

Eyleme katılan Prof. Dr. Atilla Yayla, Gazze’de yaşananların katliam ve soykırım olduğunu vurguladı. Kısa vadede büyük acılar yaşandığını belirten Yayla, "İlerleyen süreçlerde İsrail’in yaptıklarının tüm dünyayı ayağa kaldıracağını ve Filistin davasını kazançlı çıkaracağını düşünüyorum," dedi. Yayla, İsrail’e yönelik bu tür eylemleri değerli bulduğunu ifade etti.

"Boykotun Önemi Büyük"

Avukat Fatma Erdebir ise Gazze’nin yanında olduklarını ve ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını anlattı. İsrail’in imajının sarsılmasında boykotun önemine dikkat çeken Erdebir, "Bu bir şuur meselesidir. Eylemlerimiz devam edecek," dedi.

Broşürlerle Bilgilendirme

Grup üyeleri, boykot edilmesi gereken ürünlerin yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıtarak, İsrail’e karşı yapılan bu boykotun önemini anlattılar. Eylemciler, Gazze'ye destek olmak için İsrail ürünlerinin boykot edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını istediler.