Van Gölü üzerinde yükselen Süper Mavi Ay görsel şölen oluşturdu

Van Gölü üzerinde yükselen Süper Mavi Ay görsel şölen oluşturdu
Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Van Gölü üzerinde yükselen "Süper Mavi Ay," gökyüzünde adeta görsel bir şölen sundu. Bulutların arasından kızıl renge bürünerek ortaya çıkan bu muhteşem doğa olayı, görenleri kendine hayran bıraktı.

Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Van Gölü üzerinde yükselen "Süper Mavi Ay," gökyüzünde adeta görsel bir şölen sundu. Bulutların arasından kızıl renge bürünerek ortaya çıkan bu muhteşem doğa olayı, görenleri kendine hayran bıraktı. Ay’ın yansımasının göl üzerinde oluşturduğu yakamoz, fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin ilgi odağı oldu.

Van Gölü kıyısındaki Ahlat ilçesinde bir araya gelen fotoğrafçılar ve vatandaşlar, bu eşsiz manzarayı ölümsüzleştirmek için sahildeki öğretmenevi iskelesinde toplandı. Kimi vatandaşlar bu anı fotoğraflarken, bazıları ise yakamoz eşliğinde ney üfleyerek geceyi daha da özel kıldı. Ahlat iskelesinden "Süper Mavi Ay"ı izleyen Canan Sayın, “Türkiye’nin en güzel mehtabını izlemeye geldik. Muhteşem bir manzara var. Herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyoruz,” diyerek hayranlığını dile getirdi.

Demet Sayın da, “Doğunun incisi Van Gölü’nün birinci ilçesi Ahlat’tayız. Ayın doğuşunu izlemek için iskeleye geldik. Manzara muhteşemdi, her anını kaydettik. Bu güzelliği herkesin görmesini tavsiye ediyorum,” şeklinde konuştu.

Doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu ise, “Bugün Van Gölü’nde dolunayın en parlak olduğu bir gün. Bu anı ölümsüzleştirmek için buraya geldik. Süper Mavi Ay, olağanüstü bir görüntü sağladı,” dedi.

Bu nadir doğa olayı, en son Ağustos 2023’te gerçekleşmişti. Bir sonraki Süper Mavi Ay’ın ise Ocak ve Mart 2037’de görülmesi bekleniyor. Dolunayların sadece yüzde 3’ü Mavi Ay olarak sınıflandırılırken, Süper Ay, yılın en büyük ve en parlak Ay’ı olarak biliniyor.